.
 • Getting gaited, 23.10.2011 NL-Maashorst


  Getting gaited, 23.10.2011 NL-Maashorst                                        

  Organiseerden we een gangenpaard rit in de prachtige natuur gebied, de Maashorst op zaterdag 29 oktober. We nodigden de eigenaren van alle soorten van gangenpaarden en degenen die geïnteresseerd zijn in de verschillende gangenpaarden rassen via de EAMM website en de Nederlandse gangenpaard forum. Meer dan 10 pagina's van berichten op de Nederlandse gangenpaard forum geeft aan dat de belangstelling voor de rit. Een groep van Mangalarga Marchadors, Tennessee wandelaars, Rocky Mountain paarden, een Paso Peruano en een IJslander wilde de rit aan te sluiten.

  Er was een ander ras, de MTB met 5 deelnemers, sommige met 21 verschillende gangen! Ze noemden zichzelf "gangenpaarden fans" en had moeite om de paarden te volgen via de zanderige stof wegen en duinen van de Maashorst.

  Er waren wat logistieke problemen. De auto die was verondersteld om de trailer van de Rocky Mountain Horse en IJslandse paarden te trekken weigerde dienst en er was niet genoeg tijd om een auto te sturen om hen op tijd voor de rit. Er was een koppige MM, die haatte het idee van rijden in een groep met IJslandse paarden, Rockies en Tennessee Walkers en weigerde in te gaan op de trailer. Na een half uur van de koppigheid gaf ze op, liep naar de trailer en arriveerde met een vertraging.

  Maar er was een ander lid van de groep die in een moeilijke stemming. De Paso is Dirty Dancing tijdens de rit te houden tot de hele groep, waardoor het gemakkelijk is voor de vertraagde MM merrie te halen met de groep.

  Tot slot kregen we in de Marcha en genoten van de herfst zon en de prachtige natuur van de Maashorst op deze zeer bijzondere dag.

  Toen we terug kwamen thuis na een 3 uur rijden, kregen we meer onderneming. Vrienden kwam bij ons horen te weten over de rit, en de sfeer en de beloofde pompoensoep proeven.

  Deze mooie zonnige middag konden we zelfs om buiten te zitten op het terras. Ik hoop dat je vond het pompoensoep.

  Ik ben ook blij dat andere gangenpaarden bezitters aangekondigd bereid zijn om de volgende rit te organiseren. Een ritje op de Nederlandse strand en de duinen in het noorden van Holland en een rit in Drente, het noordoosten van Nederland.

  We willen iedereen die ons gevoegd voor deze rit bedanken, ofwel met hun paarden of op de fiets. Wij hopen u weer te zien tijdens een andere leuke rit.

  Jos Verhoeven, Schaijk

 • Events of the EAMM members • Mangalarga Marchadortreffen at Cassenshof


  On 21 and 22 September 2013 a MM race meeting was held at the breeder Annegret Dallmann .

  There were friends with or without a horse and lots of information between breeders and owners were exchanged .

  On Saturday 12 horses started at a two hour ride and then many more people interested in MM were added for the other program .

  After the first dinner , the breeders Sabine Krüll and Annegret Dallmann showed their mares , foals and stallions . In addition, ground work of a friend and trainer was shown with a young Mangalarga Marchador to represent one possible way of working our MM horses.

  Saturday ended with a barbecue and those who wanted could partecipate again in a two- hour ride on Sunday .

  At times, up to 32 MM fans had gathered and the visitors came from Switzerland, the Netherlands, Bavaria, North Rhine-Westphalia, Schleswig-Holstein and the largest share of Lower Saxony.

  report: A. Dallmann

 • Working Equitation toernooi in Nederland


  Op zaterdag 8 juni hebben Tristan en ik meegedaan aan de eerste officiële wedstrijd Working Equitation in Nederland. WE is een veelzijdige discipline binnen de paardensport die is ontstaan in Zuid Europa vanuit het traditionele werken met runderen. Goede werkpaarden  zijn gehoorzaam, moedig, snel en wendbaar. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen en  veel vertrouwen in de ruiter. En met dat voor ogen worden de deelnemers beoordeeld.

  Een wedstrijd bestaat uit vier onderdelen: een dressuurproef, een obstakelparcours gereden op stijl (de trail), hetzelfde parcours maar dan gereden op tijd (speedtrail) en het veedrijven. Beginnende combinaties (zoals wij) starten met de dressuurproef en trail. De speedtrail en het runderwerk volgen naarmate de africhting van het paard vordert.

  De jury houdt bij het beoordelen van proeven rekening met rastypische kenmerken. Dus ook met een gangenpaard kun je meedoen. Van Duque die picada loopt wilden ze eerste een paar rondjes zien om de regelmaat te kunnen beoordelen, alvorens ik de dressuurproef in mocht. De jury is dus open minded, maar wel streng wat betreft de omgang met het paard, die moet er harmonieus uitzien.

  Ook erg leuk, je mag je eigen muziek aanleveren en dat werd in ons geval natuurlijk een gezellig Brazilaans muziekje. Onze paarden hadden er duidelijk schik in en we deden het helemaal niet slecht voor een eerste keer. Tristan werd met Preludío 2e en ik met Duque 3e. Het was echt superleuk om te doen en we gaan zeker voor een volgende keer.

   
  (Hiltje van Blaricum)

 • Ride from Klippeneck to the Risiberg


  We have used the good weather on 1 November and did a magnificent ride in the area "Heuberg". This is the transition from the Black Forest to the Swabian Alb. Very great area. We rode from the Klippeneck Dreifaltikeitsberg to Risiberg and back again.
  Gerhard Icelandic Horses and three riders were also there. It was so beautiful and what can I say ... Gold was again really a "gold coin". Every time he gets more routine and is now really a great trail riding horse.

  Jörg Ganter

 • 19.11.2011


  Op Zaterdag 19 november 2011 hebben wij met een groepje van 7, allemaal met Mangalarga Marchador deze rit gereden.

  Uitnodigingen werden per mail rondgestuurd in vriendenkring.

  Het idee is ook eens ergens anders te rijden dan waar je gewoonlijk komt.  Diegene die de locatie kent, zorgt voor de juiste route .In dit geval werd iedereen verrast door de prachtige zandverstuivingen rond Kootwijk.


  Na een geslaagde rit van ongeveer 3 uur waren we

  Weer terug bij de auto’s.

  Minder leuk was dat bij één auto was ingebroken. Een wijze les dus voor ons allemaal, niets aan waarde of in het zicht in je auto te laten liggen.

  Ondanks dit voor herhaling vatbaar.