.
 • De vereniging – Oorsprong  In september 2008 bracht een delegatie van het Braziliaanse Verenigingsbestuu van ABCCMM (Braziliaanse Vereniging van Fokkers van Mangalarga Marchador paarden) en een aantal fokkers een bezoek aan het Duitse gangenpaardenkampioenschap op de stoeterij Kreiswald. Zij konden daar van dichtbij zien hoe verschillende rassen gangenpaarden elkaar daar bestreden in de algemene tests van de IGV (Internationale gangenpaardenvereniging) onder identieke omstandigheden; zo kregen zij een eerste indruk van de Duitse paard scène en de activiteiten van de IGV.

  De Mangalarga Marchador is gefokt als een krachtig paard met doorzettingsvermogen, dat een voor de ruiter comfortabele Marcha vele uren kan volhouden door efficiente bewegingen. Hier leek de Mangalarga Marchador schijnbaar in het nadeel omdat een hoge knie-actie en spectaculaire gangen niet wenselijk zijn in Brazilië.

  Magdi Shaat zag de noodzaak van actie en had een visie van Mangalarga Marchador toernooien en evenementen in Europa. Het was ook duidelijk dat een daadkrachtige organisatie nodig was. In maart 2009 nodigde hij daarom alle Mangalarga Marchador fokkers en eigenaren uit naar de Equitana in Essen, om daar een europese vereniging in het leven te roepen. Ongeveer 40 mensen namen de uitnodiging aan en ondertekenden een verklaring om ,met het aldaar gekozen toekomstige bestuur , om statuten te ontwikkelen voor een vereniging met een algemeen nut beogend doel.

  In juli 2009 was het zo ver en werd de vereniging EAMM Europese Vereniging van Mangalarga Marchador Vereniging opgericht en geregistreerd. De vijftien oprichters leden accepteerden de uitnodiging van Magdi Shaat om naar het Nationale Kampioenschap in Brazilië te komen. Dit was de eerste officiële gezamenlijke activiteit, een groot succes en een mooie ervaring voor alle betrokkenen.
  Gestuet Kreiswald
  de locatie van de gangen paarden kampioenschappen in september 2008 was de stoeterij Kreiswald

  EQUITANA 2009
  EQUITANA 2009: hier werd het toekomstige EAMM bestuur verkozen