.
  • Dieter Mader


    Dieter Mader, bekend door vele show-optredens op beurzen,  kampioenschappen en gala-evenementen, heeft zich gewijd aan de klassieke Iberische rijstijl. Dit was niet  in het begin, maar ontwikkelde zich door de jaren heen, daar hij de verschillende rijstijlen allemaal probeerde  totdat hij Marc de Broissia leerde kennen, die hem gedurende vele jaren door lessen en verdere training de klassieke dressuur bijbracht.
    Door Astrid raakte hij de Mangalarga Marchador kennen. Het karakter en de werklust evenals de Marcha fascineerde hem snel. Ondertussen herbergt zijn stal al 10 Marchadores, waarvan de eigenaren bij hem lessen nemen.

    Hij was meerdere malen in Brazilië en leerde de paarden in hun land van herkomst kennen tijdens enkele fantastische ritten. Zijn advies om met gymnastische oefeningen te werken met de paarden werd ook gevraagd in Brazilië, omdat in principe consequente gymnastiek elk gangenpaard helpt bij het verbeteren van zijn mobiliteit en kracht. Dieter Mader staat voor dressuuroefeningen die de gezondheid en fysiek van het paard verbeteren . Hij geeft sinds vele jaren lessen, en in het weekend cursussen op externe locaties.
    Hij heeft veel gangenpaarden ruiters als klanten. Met zijn kennis en ervaring zorgt hij voor de EAMM als bestuurslid van Sport en Opleiding, samen met Ute Lehmann.